Kung Fu Hälsa – träning för kropp och själ

Ikon

Varje resa börjar med ett steg

Kung Fu som elevens val

Malmö Wing Tsun Skola bedriver stor verksamhet för barn och ungdomar. På förmiddagarna kommer det elever från olika skolor och provar på Kung Fu. Detta är mycket uppskattat och de skolor som varit här kommer ofta tillbaka termin efter termin. På eftermiddagarna undervisar vi våra egna elever i olika grupper beroende på kunskapsnivå och ålder.
Vad skiljer då oss från annan kampsport?
De flesta kampsporter handlar om att lära sig att slåss och försvara sig. Inom Kung Fu handlar det om att ”inte slåss”. Inom Kung Fu lär man sig att bemästra sin kropp och sina sinnen. Det är detta som är utmaningen inte att besegra någon annan. Man lär sig att falla, rulla, snurra och andra akrobatiska övningar. Man lär sig balans och styrka så att man kan röra kroppen obehindrat. Man kan hoppa över saker och rulla under, man kan springa på väggar och ta sig över svåra hinder. Man kan skydda sig mot angripare på alla möjliga sätt. Detta är en spännande och varierande träning som ungdomarna uppskattar mycket. För varje ny nivå får de nya och svårare tekniker att behärska.
För att kunna behärska dessa tekniker behövs rätt teknik. Här på Malmö Wing Tsun Skola kommer säkerheten alltid först. Så vi har program där man börjar med lätta övningar som stärker och gör kroppen vigare. Sakta men säkert bygger vi sedan upp elevernas fysik samt deras koncentrationsförmåg. Detta i sig själv är en spännande process där eleven känner hur de blir bättre för varje gång de tränar.
Kung Fu finns som eleven val. Vi har kontrakt med skolor runt om i stan där klasser kommer på regelbunden basis varje vecka precis som de vanliga lektionerna. Här på Malmö Wing Tsun Skola har vi träningshallar och duschrum så skolorna behöver inte tänka på detta. Under våra träningspass har vi alltid två instruktörer på plats för bästa undervisning. Är er skola också intresserad hör av er till oss.
Hälsningar
Henrik Nilsson
Malmö Wing Tsun Skola
Annonser

Filed under: Kung Fu, , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kung Fu Hälsa

Adress: Celsiusgatan 29, våning 3

email: kungfu.sweden@gmail.com

Tel: 070-367683

Qigong träning 2012

Tai Chi träning 2012

Yin Yoga träning 2012

Kung Fu för barn

Baguazhang träning 2012

Xinyi träning 2011

%d bloggare gillar detta: