Kung Fu Hälsa – träning för kropp och själ

Ikon

Varje resa börjar med ett steg

Yoga – resonans

yoga Vishuddha (16 kronblad). Punkten - ovanför halsens hålighet (adamsäpplet). Ger resonans med etern. Korresponderar med de grundläggande energierna i universum. Här finner vi också energin för rum-tid. I människan ger det ett snabbt och djupt intellekt, tillsammans med en spirituell intuition tai chi chuan qigong qi gong hälsa kurs malmö lund helsingborg danmark kungfu kung fu

Resonans – fortsättning från ovan

För inne i oss finns korresponderande fokuspunkter som är i resonans med de makrokosmiska energierna, bara därför är vi inte allesammans yogis. Dessa punkter är normalt i ett latent stadie eller slumrande.

Om vi fortsätter att dra parallellen med en radio, så kan vi säga att människans sinne och koncentrationsförmåga är fininställningsmekanismen. Genom koncentration och bestämda yogatekniker skapas ett grundlag för resonans och de latenta fokuspunkterna väcks, det gäller för alla nivåer.

Alla yogatekniker som praktiseras utan uppmärksamhet och koncentration, blir till gymnastik. Eftersom koncentrationen betyder fokusering på ett speciellt område, är det viktigt att veta var och på vad man ska koncentrera sig, för att kunna uppnå samklang med de kosmiska energierna. Detta är en av de bäst bevarade hemligheterna innanför yoga. Därför är koncentrationen och önskan om upphöjdhet av största vikt.

På detta sätt blir tanken till en reell styrka, och vi blir därför ansvariga inför de tankar vi utsänder. Om dessa är onda, då kommer vi genom resonans likaledes att mottaga förstärkta onda tankar. Detta är orsaken till att yoga ska utövas med en positiv förmånlig hållning, så att alla onda eller nyttolösa tankar kan fördrivas.

Spännande kurser i Yoga

Nathayoga på Celsiusgatan 29, i Malmö

Annonser

Filed under: Yoga, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kung Fu Hälsa

Adress: Celsiusgatan 29, våning 3

email: kungfu.sweden@gmail.com

Tel: 070-367683

Qigong träning 2012

Tai Chi träning 2012

Yin Yoga träning 2012

Kung Fu för barn

Baguazhang träning 2012

Xinyi träning 2011

%d bloggare gillar detta: